Menu Sluit
EN

Te huur: 3e verdieping Robert Fruinstraat, 407 m2

Huurder gezocht voor de 3e verdieping van Het Archief
SKAR zoekt voor de 3e verdieping van Het Archief een huurder die past bij de community van Het Archief. We denken aan een culturele organisatie, een bedrijf in de creatieve sector zoals een ontwerp- of architectenbureau of een start-up in de innovatieve sector. Een huurder die graag bijdraagt aan de creatieve community van beeldend kunstenaars, makers en ontwerpers in Het Archief. Hou jij van een rauwe look & feel? Zie je tal van mogelijkheden om met anderen hier aan de slag te gaan? Misschien is deze grote unieke ruimte met bijzonder kolomgrid wellicht dé plek voor jouw organisatie.

Het Archief is een creatieve broedplaats in het voormalig archief van de Gemeente Rotterdam, gelegen op 1.5 km van Rotterdam Centraal Station. Het gebouw wordt door SKAR ontwikkeld tot een ateliergebouw met een open karakter. Naast verschillende atelierruimtes voor kunstenaarscollectieven, ontwerpers, architecten en cultuurmakers biedt de locatie ook ruimte aan verschillende samenwerkingsverbanden, tentoonstellingen, kleinschalige evenementen en verdiepende programma’s.

Het gebouw, een modern ontwerp door gemeentearchitect André van Stekelenburg, is beeldbepalend en bijzonder. Van binnen een strak grid van kolommen, smalle ramen en een laag plafond van max. 2.30 meter, want meer was er niet nodig voor een archieffunctie. In de buitenruimte een omgevingskunstwerk van kunstenaar Peter Struycken, bestaand uit een ontwerp (1969) van zwart/witte lijnen en vlakken op de bestrating, het hekwerk, de gevels en de schutting.

3e verdieping
Deze ruimte van 407 m2 is als geheel te huur voor een aantrekkelijk (laag commercieel) tarief. Voor het huren van deze ruimte geldt echter een eigen investering om de ruimte geschikt te maken voor eigen gebruik. We gaan daarover graag met je in gesprek.