bekijk deze e-mail in je browser

Er zijn weer ateliers, gedeelde werkplekken en bergingen beschikbaar!

Je kunt tot uiterlijk maandag 4 januari 2021 reageren via deze link. Let op: je kunt alleen reageren als je bent toegelaten tot de kandidatenlijst of al huurt bij SKAR.

Het is mogelijk om op meerdere ateliers te reageren. Na 4 januari worden er bezichtigingen georganiseerd. Geschikte kandidaten worden hiervoor per mail uitgenodigd. Indien je geen reactie hebt ontvangen, ben je helaas niet geselecteerd voor een bezichtiging.

Prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten.

Voor vragen, mail naar aanbieding@skar-ateliers.nl

lees meer

ATELIER aan de Gantelstraat 14

Het pand aan de Gantelstraat is een voormalige loods waar studieboeken werden gesorteerd en met name geschikt is voor houtbewerkers en kunstenaars die groot werk maken. Het pand beschikt over een ruime gezamenlijke werkplaats waar machines staan voor gezamenlijk gebruik. De beschikking over deze werkplaats zit bij de huur inbegrepen. Ook heeft het een ruime toegang met roldeur en beschikt het over een lift. Dit pand heeft naast werkruimtes ook diverse bergingen.

 

Specificaties:

Atelier A03, begane grond

Beschikbaar per 1 februari 2021

Oppervlakte ca 38 m2

Huur plus bijkomende kosten €192,96 excl. BTW / €233,48 incl. BTW

 

lees meer

ATELIER MET BERGING aan de Lange Hilleweg 235

Dit pand nabij het Zuidplein is sinds 1998 in bezit van SKAR en telt 17 ateliers. Op de gevel van de Lange Hilleweg 235 staat in neon de opvallende dichtregel ‘Van alles is weer waardeloos’, een anagram van Luceberts bekende ‘Alles van waarde is weerloos’. Het neon kunstwerk is van Jack Segbars.

 

Specificaties:

Atelier 223 met berging, 2eetage

Beschikbaar per 1 februari 2021

Oppervlakte atelier ca 27 m2, oppervlakte berging ca 5 m2

Huur plus bijkomende kosten: €174,5 excl. BTW / €211,15 inclusief BTW

lees meer

ATELIER in de HBS aan ‘s Gravendijkwal

In het hart van Rotterdam aan de ’s Gravendijkwal ligt een monumentaal schoolgebouw.

Samen met GROUDS en Dansateliers bouwt SKAR hier aan een nieuwe broedplaats voor makers, creatieve ondernemers en culturele organisaties, met als vertrekpunt muziek en dans. Het HBS gebouw biedt ruimte aan een nieuwe generatie makers, met verschillende achtergronden en met als gemene deler een open en onderzoekende houding. De community richt zich met name op makers die het stadium van ‘talent’ voorbij zijn. In Rotterdam wordt veel geïnvesteerd in talentontwikkeling, maar bij een gebrek aan mogelijkheden trekt een deel van de makers vervolgens weg. De HBS biedt ruimte en een stimulerende atmosfeer om jezelf verder te ontwikkelen, om je te verbinden, iets van elkaar op te steken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

 

Op de 1e verdieping van de HBS is een ruimte beschikbaar van ca 47,5  m2. De ruimte is met name geschikt als werkruimte voor een muzikale maker. De ruimte is voorzien van 3 grote raampartijen met uitzicht op het plein.

 

Specificaties:

Atelier 109

Beschikbaar per 1 februari 2021. Let op: de huurtermijn is maximaal 3 jaar.

Oppervlakte ca 47,5 m2

Huur en bijkomende kosten €306,72 excl. BTW / €367,02 incl. BTW per maand

lees meer

GROOT ZOLDERATELIER aan de Drievriendenstraat 26

Op deze locatie vlak bij Centraal Station bevinden zich 28 ateliers. Het voormalig schoolgebouw is in eigendom van SKAR. Diverse disciplines zijn hier vertegenwoordigd. Onder het gebouw zit een klein theater, Podium OCW, waar regelmatig voorstellingen zijn.

 

Specificaties:

Atelier op zolder

Beschikbaar per 1 februari 2021

Oppervlakte ca 109 m2

Huur plus bijkomende kosten: €594,35 excl. BTW / €719,16 inclusief BTW

lees meer

GEDEELDE WERKPLEK op vierde etage aan Stadshuisplein

Voor iedereen die een vriendelijke, creatieve, open ruimte zoekt in het centrum van Rotterdam is er op dit moment een mogelijkheid om lid te worden van het Rotterdam Collectief.

RoCo is een vereniging van creatieven en ondernemers, waaronder schrijvers, filmmakers, editors, grafisch ontwerpers en architecten. Al tien jaar lang bevinden wij ons op de 4everdieping van het pand aan de Stadhuisplein. Het is een grote, open ruimte. Elk lid heeft een eigen bureau of unit in de werkruimte en iedereen speelt een rol in de organisatie. Hierdoor is er een uniek gevoel van gemeenschap. Alle leden kunnen hier profiteren van een goede werkplek.

Een lidmaatschap is voor een minimum van drie maanden. Nieuwe leden worden toegelaten na een bezoek aan de werkplek en een introductiebrief naar de huidige leden. Leden kunnen een permanent bureau krijgen vanaf €124,- per maand.

 

Voor meer info, kijk op www.ro-co.nl

Voor direct contact: inquiry@ro-co.nl

lees meer

GEDEELD KANTOOR/WERKPLAATS aan de Insulindestraat

In dit oude gebouw bevinden zich 11 ateliers. Het is in eigendom van SKAR sinds 2003. Het gebouw heeft twee ingangen aan de straatkant en is omringd door woonhuizen. Het gebouw zit vlak bij de Hofbogen in Rotterdam-Noord, dat momenteel volledig wordt herontwikkeld.

Per 1 februari is Jeroen Hoogstraten op zoek naar iemand die twee atelierruimtes met hem wil delen.

“Ik maak zelf vooral werk voor de openbare ruimte. Ik gebruik het atelier beneden als werkplaats om prototypes te bouwen en om kleinschalige projecten uit te voeren. In het atelier boven ontvang ik mensen en werk ik op papier en met de computer.

Ik ben op zoek naar iemand die ook af en toe zelf dingen maakt en het vooral ook prettig vindt om een ruimte te delen.”

 

Totale oppervlakte van beide ateliers ca 76 m2

Huur plus bijkomende kosten ca €239,52 ex. BTW / €289,82 incl. BTW

lees meer

BERGING in de Wasserij

In ons pand De Wasserij aan de Sint Agathastraat is sinds vorig jaar een innovatieve modebroedplaats gevestigd in de voormalige wasserij van het vroegere Bergwegziekenhuis. In de kelder van dit pand hebben we bergingen gecreëerd die zowel beschikbaar zijn voor de modeprofessionals die werken in het pand als andere culturele ondernemers in de stad.

 

Specificaties:

Kelderbergingen

Beschikbaar per 1 februari 2021

Afmetingen ca 4,5 m2

Kosten per berging incl. bijkomende kosten: €35,- excl. BTW / € 42,35 incl. BTW per maand.

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit