bekijk deze e-mail in je browser

Er zijn weer ateliers en bergingen beschikbaar!

Je kunt tot uiterlijk vrijdag 5 mei reageren via deze link. Let op: je kunt alleen reageren als je bent toegelaten tot de kandidatenlijst of al huurt bij SKAR. Het is mogelijk om op meerdere ateliers te reageren.

Na 5 mei worden er bezichtigingen georganiseerd. Geïnteresseerden ontvangen hierover een mail.

Prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten. 

Voor vragen, mail naar aanbieding@skar-ateliers.nl

lees meer

𝗗𝗲 𝗪𝗮𝘀𝘀𝗲𝗿𝗶𝗷 𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲!

Op 1 juni 2021 komen er 10 werkplekken van 25 à 30 m2 beschikbaar. De Wasserij is onze modebroedplaats. Verschillende makers kunnen hierdoor op korte termijn de gecreëerde ruimte, met een licht en industrieel karakter, huren.
De units worden van elkaar gescheiden door middel van flexibele kastwanden en textiel. De kale huurprijs voor de units ligt rond de €250 ex btw per maand.

Heb je interesse in een van de nieuwe units in de Wasserij? Stuur dan voor 5 mei een mail naar aanbiedingen@skar-ateliers.nl We nemen dan contact met je op voor verdere informatie en de mogelijkheid tot bezichtiging.

 

*foto: de Wasserij tijdens Getting Closer Fashion Festival

lees meer

TWEE STUDIO’S IN GEDEELDE RUIMTE aan de Robert Fruinstraat 54 (Het Archief)

SKAR, Het Archief en Het Observatorium zoeken kunstenaars/stadmakers voor een werkplek in het ateliergebouw aan de Robert Fruinstraat (Rotterdam-West). Het gebouw, ooit het Stadsarchief, staat schuin tegenover het Wilde Weten.

Observatorium, een Rotterdamse maatschap van vier kunstenaars gespecialiseerd in omgevingskunst, architectuur en stadmaken in co-creatie zoekt kunstenaars, ontwerpers en sociale ontwikkelaars om een grote werkruimte mee te delen en eventueel samen programma’s te maken.

We hebben hier nog een grote ruimte van 200 m2 beschikbaar op de vijfde etage. Deze kan ingedeeld worden in atelierruimtes, gescheiden door semi-transparante wanden. Hij is per direct beschikbaar. Vanwege de vorige functie van het pand als archief, is er een laag plafond van 2,3 meter. Ook is er een lift aanwezig.

Specificaties:
Studio in gedeelde ruimte, op de 5e etage
De ruimte is vrij indeelbaar; hoogte 2,4 m.
Beschikbaar per 1 mei 2021
Huur op basis van SKAR-norm.

lees meer

MEERDERE ATELIERS in voedselwerkplaats aan de Veldkersweg 27

Aan de noordrand van Rotterdam, heerlijk rustig gelegen tussen een park en een klein industrieterrein, ontwikkelt SKAR werkplekken voor voedselkunstenaars en voedselontwerpers. Dat gebeurt in een voormalig kantoorpand uit de jaren tachtig. Per direct zijn ruimtes beschikbaar in deze nieuwe hub voor voedselvernieuwers en kunstenaars: VELD_KERS.

Voedsel is een groeiend aandachtsgebied in de culturele sector. Voedsel wordt ontdekt als -levend- materiaal, en het veranderende voedselsysteem als een rijke omgeving voor creatieven van allerlei pluimage; zowel autonome kunstenaars als cultureel ondernemers, zowel activisten als creatieven aan het werk voor gevestigde foodbedrijven.

VELD_KERS is de eerste plek waar een artistiek-culturele benadering van voedsel, ontwikkeling, productie en kunst bij elkaar komen. Waar kunstenaars, ontwerpers, denkers, ontwikkelaars en producenten van voedsel en van voedselsystemen elkaar zien, samenwerken en impact maken. Waar de productie plaatsvindt. Waar geleerd kan worden door te experimenteren. Waar je voedsel kunt eten op de plek waar het ontwikkeld wordt.

Herken jij je in dit profiel? Wil je de komende jaren meebouwen aan deze community? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

Specificatie: ateliers met een oppervlakte van tussen 11 m2 en 25 m2.

11 ateliers beschikbaar per direct.

Ben je als kunstenaar of ontwerper ingeschreven bij SKAR? De kale huurprijs voor de ateliers is dan tussen €48,- en €111,- per maand. Servicekosten, schoonmaak, en wifi zijn hier nog niet bij inbegrepen. Als je niet aan de SKAR-norm voldoet, ben je ook welkom maar gelden andere tarieven.

Gratis parkeren, makkelijk laden en lossen (roldeur), lift, fijne buitenruimte

 

lees meer

MEERDERE ATELIERS IN PAND aan de Berkenwoudestraat 7

Aan de Berkenwoudestraat, nabij station Lombardijen, is sinds begin april een nieuw atelierpand. Het is een bedrijfspand van ruim 1500 m2 , ligt op een klein industrieterrein in de wijk Hordijkerveld en is gemakkelijk met het OV, fiets of de auto te bereiken.

Het ateliergebouw biedt plaats aan 35 kunstenaars, makers, creatieven. Er zijn veel lichte ruimtes met een oppervlakte tussen de 10 en 50 m2. Het heeft een grote open hal van ca 500 m2 die zeer geschikt is als werkplaats of gemeenschappelijke projectruimte. De hal is voorzien van een opslagzolder en biedt een aparte ingang om te laden en lossen.

De studio’s/ateliers zijn bedoeld voor kunstenaars, collectieven en creatieve makers die behoefte hebben aan een eigen werkplek en openstaan voor samenwerking.

Spreekt dit jou aan?

Stuur dan een mail naar aanbiedingen@skar-ateliers. Voeg daarbij een korte beschrijving (1/2 A4) waarin je uitgelegt op welke wijze jullie/jouw activiteiten en plannen voor de toekomst aansluiten bij de ontwikkeling van het pand aan de Berkenwoudestraat.

Specificaties:

28 ateliers beschikbaar per direct

Oppervlaktes tussen 10 en 50m2

Prijzen op basis van SKARnorm

lees meer

BERGINGEN in de Wasserij

In ons pand de Wasserij aan de Sint Agathastraat is sinds vorig jaar een innovatieve modebroedplaats gevestigd in de voormalige wasserij van het vroegere Bergwegziekenhuis. In de kelder van dit pand hebben we bergingen gecreëerd die zowel beschikbaar zijn voor de modeprofessionals die werken in het pand als andere culturele ondernemers in de stad.

 

Specificaties:

Kelderbergingen

Beschikbaar per 1 juni 2021

Afmetingen ca 4,5 m2

Kosten per berging incl. bijkomende kosten: €35,- excl. BTW / € 42,35 incl. BTW per maand.

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit