bekijk deze e-mail in je browser

opnieuw: klussen voor de huur

We gaan nog een keer SKARklussen uitgeven.

Toen we in maart dit jaar aankondigden dat huurders konden klussen voor hun huur, hadden we niet kunnen bedenken hoe veel er gebruik van zou worden gemaakt. In totaal is er voor 90 maanden aan huur geklust – oftewel ruim zeven jaar. Het heeft voor de deelnemers betekend dat zij geen huurachterstand hebben opgelopen. Ik ben daar heel blij mee. Bovendien zijn de klussen mooi afgerond.

Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat dit niet nog een keer nodig zou zijn. Dat iedereen weer zijn werk op kon pakken. Dat is dus niet zo. We hebben veel vragen gehad of we het niet nog een keer kunnen doen, sinds de nieuwe gedeeltelijke lock down is ingesteld. We hebben daarom besloten om het nog éénmaal te doen. De klussen zijn beperkter dan we hadden, en we zullen goed moeten gaan uitzoeken welke geschikt zijn, maar we zetten de inschrijving weer open.

De klussen zullen we pas laten uitvoeren als het veilig is om dat te doen. Wanneer dat is, valt nu nog niet te zeggen – daar zullen we wat geduld in moeten hebben. Omdat we hierop veel energie gaan inzetten, zullen we wellicht andere zaken minder snel kunnen doen. Ik hoop dat jullie daar ook geduld mee kunnen hebben. Nu eerst zorgen dat iedereen Corona goed doorkomt.

lees meer

Hoe gaat het met de ateliers in Rotterdam?

Na vier jaar bij SKAR kan ik zeggen dat ik optimistisch ben over de samenwerking met de gemeente, maar dat ik zorgen heb over de ontwikkelingen in de markt. Eerst dat optimisme. Sinds ik in 2016 hier begon, als directeur van SKAR, heb ik gemerkt dat er een grote betrokkenheid van de gemeente is bij…

lees meer

Hoe groot is de vraag naar ateliers – enquete

Op initiatief van kunstenaars en in samenwerking met het CBK starten we een enquête. We merken dat in deze tijd waarin het inkomen voor kunstenaars/creatieven zo onzeker is, velen ook geen zekerheid hebben over een werkplek. SKAR heeft in de afgelopen vier jaar goed met de gemeente kunnen samenwerken om het aantal ateliers en werkplekken…

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit