bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwe servicekosten en klussen voor de huur

In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het nieuwe afrekensysteem van de servicekosten en vertellen we je wat je de komende periode van SKAR kunt verwachten.

Maar eerst even dit: deze week is Nederland tot en met 19 januari aanstaande in lockdown gegaan. Een periode waarin iedereen weer even moet schakelen. Als gevolg van de crisis heb je mogelijk tijdelijk minder inkomsten. Je kan je weer inschrijven voor “klussen voor de huur”. lees hier meer.

 

Servicekosten, maar gemakkelijker; het vervolg

Afgelopen zomer berichtten we dat SKAR werkt aan een nieuw afrekensysteem voor de servicekosten. De huidige eindafrekening een tijdrovende klus en soms lastig te begrijpen. Huurders worden nog wel eens verrast door een flinke naheffing. Daar wil SKAR graag verandering in brengen.

Het invoeren van een nieuw afrekensysteem voor de servicekosten doen we in een aantal stappen. In deze nieuwsbrief leggen we je de basisprincipes van het nieuwe afrekensysteem uit en brengen we je op de hoogte van de wijzigingen die je in de aankomende tijd kunt verwachten.

 

Hoe werkt het nieuwe afrekensysteem van de servicekosten?

Zoals je deze zomer kon lezen wil SKAR afstappen van de jaarlijkse eindafrekeningen. Het merendeel van de kosten in SKAR panden hangt niet af van individueel gebruik. Deze vaste kosten worden met ingang van 2019 per vierkante meter doorbelast. Dat gebeurde feitelijk al, maar kan je straks ook duidelijk terugzien op de factuur. Daarnaast zijn er variabele kosten, die afhankelijk zijn van wat je eigen verbruik. Het nieuwe systeem gaat uit van een vast tarief per m², waarin zowel de vaste als de variabele kosten zijn meegenomen. Je betaalt een vast bedrag per maand aan servicekosten, gebaseerd op de vierkante meters die je huurt. Aan het einde van het jaar reken we niet meer met je af. In plaats daarvan stellen we het vaste m² tarief voor de servicekosten jaarlijks bij. Als de afrekening over 2021 tegenvalt, dan wordt het tarief in 2022 hoger, valt de afrekening mee, dan wordt het lager. Hierdoor weet je welk maandbedrag je gaat betalen en word je op een later moment in het jaar niet meer verrast door bijkomende kosten.

Zover zijn we nog niet, het invoeren van het nieuwe systeem is maatwerk. In een aantal panden zetten we de stap al per 1 januari. In andere panden gaan we de voorschotten aanpassen, zodat de kans dat er verrassingen komen bij de afrekening kleiner wordt. We baseren ons daarbij op het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

 

Een nieuw voorschotbedrag per 1 januari 2021

Per 1 januari 2021 staat er een nieuwe voorschotbedrag op je factuur. Dit bedrag is vastgesteld op basis van het vaste servicekostentarief per vierkante meter. We rekenen per pand af. Alle huurders in een pand betalen dus hetzelfde vaste voorschottarief per m². Per maand ga je mogelijk iets meer of juist minder betalen.

 

Wat betekent dit voor de afrekening van 2019 en 2020?

Je ontvangt half januari de afrekening van 2019. Per 2019 worden alle vaste kosten op basis van het aantal gehuurde vierkante meters doorbelast. Dat geldt voor ateliers, kantoorruimtes, bergingen en overige soorten ruimtes.

Als er in jouw pand meters aanwezig zijn voor warmte en elektriciteit, dan wordt het deel energie dat individueel is, in 2019 en 2020 nog apart afgerekend. Vanaf 2021 willen we graag pand voor pand met een vaste m² prijs aan de slag gaan.

Ben je huurder van een nieuw pand van SKAR? Dan wordt het maandbedrag van de servicekosten al berekend op basis van een vast tarief per vierkante meter. Voor jou als huurder zal er in de afrekening dus niets veranderen.

 

Lees hier meer over de servicekosten.

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit