Menu Sluit
EN

Wie kan een atelier huren?

Allereerst, je moet tot de doelgroep van SKAR behoren. Dat betekent dat je professioneel werkzaam bent als kunstenaar/creatief. Hiervoor zijn criteria opgesteld, met de Ateliercommissie van SKAR.

Vervolgens moet je jezelf inschrijven op onze kandidatenlijst, waarmee je aangeeft graag in aanmerking te komen voor een atelier of werkruimte.

Na de inschrijving, krijg je regelmatig het aanbod van beschikbare ateliers toegestuurd. Ben je geïnteresseerd, reageer dan via link in de aanbiedingsmail (binnen de benoemde periode). Je ontvangt dan bericht of je in aanmerking kan komen voor de betreffende ruimte.

SKAR maakt per locatie en per atelier een afweging wie de meest geschikte kandidaat is. Dat is afhankelijk van wat je doet en of het daar past. De kandidatenlijst is geen wachtlijst – je komt dus niet automatisch bovenaan een lijst. Om te beginnen moet je zelf reageren, en als er meerdere kandidaten zijn, zal SKAR een afweging maken – hierover wordt niet gecorrespondeerd.

Wat zijn de criteria om op de kandidatenlijst te komen?
Momenteel moet je voldoen aan een of meerdere van de volgende criteria:

– Je bent afgestudeerd aan een creatieve /kunstvakopleiding;
– Je hebt geëxposeerd en/of je hebt stipendia ontvangen;
– Je staat ingeschreven bij een beroepsorganisatie of bij het CBK;
– Je hebt een inkomen dat voortkomt uit je creatieve werk;
– Je doorstaat de toets van onze ateliercommissie;

Betekent dit dat je, als je bv geen creatieve of kunstvakopleiding gevolgd hebt niet in aanmerking komt? Nee. Wie als autodidact professioneel kunstenaar/creatief is, is welkom bij ons. Maar dan geldt dat de ateliercommissie meekijkt.

Wat gebeurt er als je besluit iets anders te gaan doen?
De ateliers van SKAR zijn bedoeld voor kunstenaars/creatieven die professioneel werken (en dus actief zijn). Als je er achter komt dat je iets heel anders moet gaan doen dan toen je huurde, en dat past niet meer binnen de criteria, dan verwacht SKAR dat je de huur van het atelier opzegt. We willen niemand in de weg staan als die besluit een andere weg in te slaan, maar de vraag naar ateliers is groot, en ateliers moeten beschikbaar blijven voor kunstenaars/creatieven.