Menu Sluit
EN

Ik moet meer betalen, hoe zit dat?

Bij SKAR willen we de huur graag op hetzelfde niveau houden. We gaan daarbij in de meeste gevallen uit van de SKAR-norm, die in 2021 neerkomt op € 52,50 per vierkante meter per jaar (of 4,78 per vierkante meter per maand). Toch zal je zien dat de kosten die je betaalt voor het huren stijgen. Daar zijn twee redenen voor:

1: de indexatie: we moeten ieder jaar de inflatie volgen in de huur. Daarbij maken we gebruik van de consumentenprijsindex, zoals ook de gemeente die gebruikt. In de afgelopen jaren betekende dit dat de huurprijs met ongeveer 1,5% aangepast wordt. Deze indexatie vindt jaarlijks op 1 juli plaats.

2: het voorschot servicekosten: je betaalt per maand een voorschot op de servicekosten (onder meer gas en licht voor eigen verbruik en jouw deel van het algemene verbruik). Na afloop van een jaar worden die voorschotten verrekend met de werkelijk door SKAR betaalde kosten. Dat kan betekenen dat je geld terugkrijgt, of moet bij betalen. Als SKAR ziet aankomen dat de kosten stijgen, dan past ze ook de voorschotten aan, om te voorkomen dat het bedrag dat bijbetaald moet worden te hoog wordt. Dat gebeurt meestal per 1 januari.