Menu Sluit
EN

Drievriendenstraat 26

Op deze locatie vlak bij Centraal Station bevinden zich 28 ateliers. Het voormalig schoolgebouw is in eigendom van SKAR. Diverse disciplines zijn hier vertegenwoordigd. Onder het gebouw zit een klein theater, Podium OCW, waar regelmatig voorstellingen zijn.

In 2016 is een gevelkunstwerk onthuld, getiteld ‘Dream – Look – Work’ van kunstenaar/huurder Jan Grolleman. Het kunstwerk bestaat uit 9 lichtboxen over de hele breedte van het gebouw. Deze lichtboxen zijn vanuit de Weena en de Westkruiskade al te zien. Hierdoor is het pand, dat enigszins verborgen ligt, goed zichtbaar. Op het pand zijn recent zonnepanelen geplaatst.

www.podiumocw.nl

 

<< Terug naar het overzicht

Huurders

Arnold Schalks

Arnold Schalks is een onafhankelijk beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, webdesigner, decor- & lichtontwerper, theatermaker, performer, dichter, publicist, redacteur, uitgever, curator, docent en organisator van kunstevenementen. In de periode van 1997 tot 2001 maakt hij onder de naam Bühne de BovenLucht drie muziektheatervoorstellingen in een voormalig fabriekspand aan de Rotterdamse Keileweg. Vanaf 2003 houdt hij zich bezig met de vormgeving van (muziek)theaterproducties van divers kaliber in binnen- en buitenland. In de periode 2004 – 2005 organiseert hij zes interdisciplinaire manifestaties met een theatrale component in ‘kunstruimte’ de Vrije Schuur, een kleine blokhut in de achtertuin van zijn woning in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden. Zijn verhuizing in 2009 naar een SKAR-atelier aan de Rotterdamse Osseweistraat biedt hem de gelegenheid om OCW (een verbastering van het woord ‘Ossewei’), een podium voor kleinschaligheden, te beginnen. Hij start er crimmp (= creatieve reductie in de multimediale praktijk), een serie multidisciplinaire voorstellingen, waarin reductie als een meerwaarde wordt gezien. Zeven jaar later verhuist het podium naar een klaslokaal op de begane grond van een voormalige lagere school, nu SKAR-eigendom, aan de Drievriendenstraat 26. De woorden kleinschaligheid en gastvrijheid verbinden de drie voornoemde initiatieven, die nadrukkelijk in de marges van het kunstbedrijf opereren.

SKAR. Arnold Schalks