Menu Sluit
EN

Insulindestraat 279

In dit oude gebouw bevinden zich 11 ateliers. Het is in eigendom van SKAR sinds 2003. Het gebouw heeft twee ingangen aan de straatkant en is omringd door woonhuizen. Het gebouw zit vlak bij de Hofbogen in Rotterdam-Noord, dat momenteel volledig wordt herontwikkeld.

Een aantal kunstenaars in dit pand hebben nationale en internationale bekendheid, onder wie Paul Vinken, Els Maasson en Marleen van Wijngaarden.

Het pand is tijdens de laatste schilderbeurt volledig voorzien van dubbele beglazing.

<< Terug naar het overzicht

Huurders

Els Maasson

Els Maasson (1967) Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

Ambacht, zorgvuldige materiaalkeuze en een fascinatie voor alle soorten dieren gaan hand in hand in het werk van Maasson. Zij maakt grafische afbeeldingen van dieren, vaak voorzien van een tekst als in een schoolboek. Men noemt haar wel de administrateur van de Ark van Noach. Als een sjamaan zoekt zij hierbij steeds naar de essentie, het wezen van een diersoort. Zij maakt bijvoorbeeld geen afbeelding van een individuele mus maar van De Mus in het algemeen. Zelf zegt zij: “In mijn werk vind je dieren en planten als beeld en vorm op zich, maar ook als personificatie van wat er in mij leeft, waarnaar ik verlang, waarvan ik houd en de manier waarop ik associeer”.

SKAR.Els Maasson