Menu Sluit
EN

Koningsveldestraat 14

Het ateliergebouw Koningsveldestraat 14 is eind 2017 geopend door wethouder Pex Langenberg.

De begane grond is publiek toegankelijk: Gallery Untitled is er gevestigd, de galerie van Lenny Oosterwijk, met een keur aan interessante kunstenaars. Ook is op de begane grond ontbijt- en lunchrestaurant De kok en de tuinman gevestigd. Op de verdiepingen zijn ruim 20 ateliers in gebruik.

<< Terug naar het overzicht

Huurders

Snijder&CO

Tuinen van papier 

Kunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder hebben een oer-Hollandse ambacht na ruim 200 jaar weer nieuw leven ingeblazen. 

Hun geschilderde behangsels worden volledig met de hand vervaardigd. “Onze behangsels zijn een contemporaine versie van de historische voorgangers. Van primair belang is dat het moet passen in de ruimte waarvoor het gemaakt wordt”. 

Net als bijvoorbeeld Nederlands bekendste behangschilder Jurriaan Andriessen (1742-1819) maken Snijder&CO vooraf gedetailleerde schetsen en soms een maquette om de klant een goed inzicht te geven van het eindproduct. “Dat is heel belangrijk, het schilderen van behang is een zeer nauwkeurig proces waar kleuren, vormen en lichtval goed op elkaar moeten aansluiten. Het is vooral een arbeidsintensieve ambacht”. 

“Na het voltooien van onze tuinen van papier zien we telkens weer hoe de hele ruimte een metamorfose ondergaat. De sfeer en ambiance

die de ruimten door geschilderde behangsels krijgen is adembenemend. Zelfs voor ons is het eindresultaat altijd een bijzonder moment. Licht, kleur en vorm komen bij elkaar en transformeren de wanden en geven het interieur een eigen geschiedenis.”

Mata-Atlantica-Snijder&CO