Menu Sluit
EN

Open call – nieuwe werkruimte beschikbaar

Help jij SKAR mee ontwikkelen?

SKAR heeft nieuwe atelier- en werkruimte beschikbaar in Rotterdam IJsselmonde

 – Update: inschrijving verlengd – 

Aan de Berkenwoudestraat 7 in Rotterdam, nabij station Lombardijen, komt op korte termijn een bedrijfspand van ruim 1500 m2 ter beschikking. Het pand is gelegen op een klein industrieterrein in de wijk Hordijkerveld en is gemakkelijk met het OV of de auto te bereiken.

Aanbod
Het voormalige bedrijfspand heeft een grote open hal van ca 500 m2 die zeer geschikt is als werkplaats of gemeenschappelijke projectruimte. De hal is voorzien van een opslagzolder en biedt een aparte ingang om te laden en lossen. Daarnaast bevinden zich in het pand verschillende kantoorruimtes met een oppervlakte tussen de 10 en 50 m2. Er zijn grote raampartijen met veel licht aan de voorzijde van het gebouw. Afhankelijk van de indeling biedt het pand ruimte voor circa 35 kunstenaars en makers. Voor autonoom werkende kunstenaars streeft SKAR naar een huurprijs op basis van de SKAR-norm.

Coöperatieve vereniging
Het pand leent zich met name voor de functie van een studio- en ateliercomplex in combinatie met een gedeelde werkplaats voor groot en zwaarder werk. De studio’s/ateliers zijn bedoeld voor kunstenaars en makers die behoefte hebben aan een eigen werkplek, openstaan voor samenwerking en bereid zijn om als lid van een coöperatieve vereniging inhoudelijk bij te dragen aan de stapsgewijze ontwikkeling van dit project.

Help jij ons mee ontwikkelen?
SKAR is op zoek naar één of meerdere: (collectieven of kunstinitiatieven van) kunstenaars en creatieve makers die interesse hebben in het huren van een ruimte en actief willen bijdragen aan de ontwikkeling van dit nieuwe project.

Spreekt dit jou aan? Stuur dan een mail aan Myrte Langevoord: myrte@skar-ateliers.nl. Voeg daarbij een korte beschrijving (1/2 A4) waarin je uitgelegd op welke wijze jullie/jou activiteiten en plannen voor de toekomst aansluiten bij de ontwikkeling van het pand aan de Berkenwoudestraat 7.

Download de open call hier: SKAR – open call