Menu Sluit
EN

Open call- werkruimte beschikbaar in Pernis en IJsselmonde

Voormalige buurthuis in pittoresk Pernis beschikbaar en verlenging van inschrijving voor Berkenwoudestraat 7, IJsselmonde

SKAR heeft nieuwe atelier- en werkruimte beschikbaar. Neem jij straks je intrek in dit karakteristieke pand in Pernis?

In de deelgemeente Pernis heeft SKAR de mogelijkheid een mooi pandje aan te huren. Het pand betreft het voormalige buurthuis naast de dorpskerk, gelegen aan Ring 15. Het gebouw is geschikt voor de realisatie van zes ruime ateliers met een oppervlakte tussen de 40 en 50 vierkante meter. Op de lange termijn is het de investering waard, het pand kan in ieder geval tot 2035 in gebruik worden genomen.

Kleinschalig ateliergebouw
Het voormalige buurthuis is uitermate geschikt voor de functie van een kleinschalig ateliergebouw. Kunstenaars en makers die behoefte hebben aan een eigen werkplek én aan samenwerking zullen zich snel thuis voelen. Ben je bereid om samen met de medehuurders van het gebouw een toffe plek te maken? Door een coöperatieve vereniging op te richten help je inhoudelijk bij te dragen aan de invulling en ontwikkeling van Ring 15. Een bijzonder pand in een van de oudste dorpskernen van Rotterdam, waar je buiten de drukte van de stad in alle rust kunt werken. Voor autonoom werkende kunstenaars streeft SKAR naar een huurprijs op basis van de SKAR-norm.

Interesse?
SKAR is op zoek naar één of meerdere: (collectieven of kunstinitiatieven van) kunstenaars en creatieve makers die van dit voormalige buurthuis hun nieuwe werkplek willen maken – individueel of als initiatief. Heb je interesse? Laat het ons dan weten! Stuur een mail aan Myrte Langevoord via myrte@skar-ateliers.nl. Bij voldoende interesse zal SKAR bekijken of het pand op korte termijn beschikbaar kan komen voor de verhuur.

Download de open call voor Ring 15, Pernis hier.

Verlenging open call IJsselmonde
Aan de Berkenwoudestraat 7 in Rotterdam, nabij station Lombardijen, komt op korte termijn een bedrijfspand van ruim 1500 m2 ter beschikking. Het voormalige bedrijfspand is gelegen op een klein industrieterrein en biedt ruimte voor circa 35 kunstenaars en makers.
Lees hier meer, of download hier de open call.