bekijk deze e-mail in je browser

Er zijn weer ateliers beschikbaar!

Je kunt tot uiterlijk zondag 28 februari 2021 reageren via deze link. Let op: je kunt alleen reageren als je bent toegelaten tot de kandidatenlijst of al huurt bij SKAR. Het is mogelijk om op meerdere ateliers te reageren.

Na 28 februari worden er bezichtigingen georganiseerd. Geïnteresseerden ontvangen hierover een mail.

Prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten. 

Voor vragen, mail naar aanbieding@skar-ateliers.nl

lees meer

ATELIER OP DE TWEEDE VERDIEPING aan de Vinkenstraat 70

In dit voormalige schoolpand in een woonwijk in Noord bevinden zich 14 ateliers. Het pand is in eigendom sinds 1997. Een klaslokaal op de tweede verdieping komt binnenkort vrij.

 

Specificaties:

Atelier 201 op de tweede verdieping

Oppervlakte 42 m2

Beschikbaar per 1 april 2021

Huur + bijkomende kosten € 232,52 excl. BTW / €281,35 incl. BTW

lees meer

ATELIER OP DE EERSTE VERDIEPING aan de Drievriendenstraat 26

Op deze locatie vlak bij Centraal Station bevinden zich 28 ateliers. Het voormalig schoolgebouw is in eigendom van SKAR. Diverse disciplines zijn hier vertegenwoordigd. Onder het gebouw zit een klein theater, Podium OCW, waar regelmatig voorstellingen zijn.

 

Specificaties:

Atelier 102 op de eerste verdieping

Oppervlakte 50 m2

Beschikbaar per 1 april 2021

Huur + bijkomende kosten €274,72 excl. BTW / €332,42 incl. BTW

lees meer

MEERDERE ATELIERS IN NIEUW PAND aan de Berkenwoudestraat 7

Aan de Berkenwoudestraat, nabij station Lombardijen, komt op korte termijn een bedrijfspand van ruim 1500 m2 ter beschikking. Het pand is gelegen op een klein industrieterrein in de wijk Hordijkerveld en is gemakkelijk met het OV of de auto te bereiken.

 

Het voormalige bedrijfspand heeft een grote open hal van ca 500 m2 die zeer geschikt is als werkplaats of gemeenschappelijke projectruimte. De hal is voorzien van een opslagzolder en biedt een aparte ingang om te laden en lossen. Daarnaast bevinden zich in het pand verschillende kantoorruimtes met een oppervlakte tussen de 10 en 50 m2. Er zijn grote raampartijen met veel licht aan de voorzijde van het gebouw. Afhankelijk van de indeling biedt het pand ruimte voor circa 35 kunstenaars en makers.

 

De studio’s/ateliers zijn bedoeld voor kunstenaars(collectieven) en creatieve makers die behoefte hebben aan een eigen werkplek, openstaan voor samenwerking en bereid zijn om als lid van een coöperatieve vereniging inhoudelijk bij te dragen aan de stapsgewijze ontwikkeling van dit project.

 

Spreekt dit jou aan?

Stuur dan een mail aan Myrte Langevoord via myrte@skar-ateliers.nl. Voeg daarbij een korte beschrijving (1/2 A4) waarin je uitgelegd op welke wijze jullie/jouw activiteiten en plannen voor de toekomst aansluiten bij de ontwikkeling van het pand aan de Berkenwoudestraat.

 

Specificaties:

Meerdere ateliers

Oppervlaktes tussen 10 en 50m2

Prijzen op basis van SKAR norm

lees meer

MEERDERE ATELIERS in de nieuwe voedselwerkplaats aan de Veldkersweg 27

Aan de noordrand van Rotterdam wordt een nieuwe hub voor voedselvernieuwers ontwikkeld: VELD_KERS.

 

Voedsel is een groeiend aandachtsgebied in de culturele sector. Voedsel wordt ontdekt als -levend- materiaal, en het veranderende voedselsysteem als een rijke omgeving voor creatieven van allerlei pluimage; zowel autonome kunstenaars als cultureel ondernemers, zowel hard-core activisten als creatieven aan het werk voor gevestigde foodbedrijven.

 

VELD_KERS is een plek voor autonome voedselvernieuwers, die denken van smaakpapil tot voedselsysteem. VELD_KERS is de eerste plek waar een artistiek-culturele benadering van voedsel, ontwikkeling en productie bij elkaar komen. Waar kunstenaars, ontwerpers, denkers, ontwikkelaars en producenten van voedsel en van voedselsystemen elkaar zien, samenwerken en impact maken. Waar de productie plaatsvindt. Waar geleerd kan worden door te experimenteren. Waar je voedsel kunt eten op de plek waar het ontwikkeld wordt.

 

Herken jij je in dit profiel? Wil je de komende jaren meebouwen aan deze community? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek

 

Specificaties:

Meerdere ateliers met een oppervlakte vanaf 20 m2.

Beschikbaar per 1 maart of in overleg

Huur + bijkomende kosten vanaf € 252,- incl. BTW

Later dit jaar is ook flexibele huur van de collectieve keuken mogelijk.

lees meer

MEERDERE ATELIERS in de broedplaats aan Cloese 10

Aan de Cloese 10 in Hoogvliet heeft zich een nieuwe broedplaats gevestigd: STROMING.

 

De werelden van de kunsten en die van de stedelijke ontwikkeling kennen steeds meer raakvlakken, en dit vraagt om een plek waar een platform geboden kan worden aan een nieuwe lichting creatieven die werken vanuit een visie op hun omgeving. De komende 10-15 jaar gaan we hier bouwen aan een fijne bestemming met een groene en open, naar buiten gerichte uitstraling.

In het gebouw zijn meerdere lichte en grote klaslokalen en een beperkt aantal kleinere studio’s beschikbaar. Daarnaast is er ruimte in en om het gebouw die gezamenlijk ingevuld kan worden. Momenteel wordt samen met de gemeente verkend of het mogelijk is om ruimte te creëren voor kleine woonvormen zoals tiny houses rond (en op) het gebouw. Plannen om samen te werken met de naastgelegen basisschool (we delen het schoolplein) zijn in de maak.

 

Zie jij jezelf meegaan in de stroming? En jezelf – eventueel in de toekomst ook met je tiny house – in Hoogvliet neerstrijken?

 

Specificaties:

Kleine studio’s

Oppervlakte 10-15 m2

Beschikbaar per 1 maart of in overleg

Huur + bijkomende variërend tussen €60,00 á €100,- incl. BTW

 

Grote klaslokalen

Oppervlakte ca 60m2

Beschikbaar per 1 maart of in overleg

Huur + bijkomende kosten ca €420,- incl. BTW

lees meer

MEERDERE STUDIO’S aan de ’s Gravendijkwal

In het hart van Rotterdam aan de ’s Gravendijkwal ligt een monumentaal schoolgebouw. Samen met GROUDS en Dansateliers bouwt SKAR hier aan een nieuwe broedplaats voor makers, creatieve ondernemers en culturele organisaties, met als vertrekpunt muziek en dans. Het HBS gebouw biedt ruimte aan een nieuwe generatie makers, met verschillende achtergronden en met als gemene deler een open en onderzoekende houding. De community richt zich met name op makers die het stadium van ‘talent’ voorbij zijn. In Rotterdam wordt veel geïnvesteerd in talentontwikkeling, maar bij een gebrek aan mogelijkheden trekt een deel van de makers vervolgens weg. De HBS biedt ruimte en een stimulerende atmosfeer om jezelf verder te ontwikkelen, om je te verbinden, iets van elkaar op te steken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

 

Er zijn meerdere studio’s beschikbaar, waarvan 1 klein en 6 middelgroot.

 

Specificaties kleine studio:

Kleine studio 2.2 op de tweede verdieping

Oppervlakte 12m2

Huur + bijkomende kosten €102,22 excl. BTW / €122,64 incl. BTW

 

Specificaties middelgrote studio:

6 middelgrote studio’s op de begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping

Oppervlakte circa 45 tot 50 m2

Huur + bijkomende kosten vanaf € 296,93 excl. BTW /  € 355,31 incl. BTW

 

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit