bekijk deze e-mail in je browser

enquête en uitstel huuraanpassing

Beste huurder, dear tenant

Hoe gaat het? Die vraag zal nu veel gesteld worden. In andere tijden was het stellen van de vraag relevanter dan het luisteren naar het antwoord. Nu zou ik echt graag het antwoord willen horen. Het CBK voert momenteel een enquête uit onder kunstenaars in Rotterdam, over exact die vraag. Mocht je die gemist hebben, hij is hier in te vullen.

Maar ook: we hebben besloten om de jaarlijkse aanpassing van de huur aan de inflatie uit te stellen. Ieder jaar passen we de huur aan de inflatie aan, op 1 juli. We moeten wel. Alle andere prijzen stijgen, zeker in de bouw en het onderhoud, maar ook in de huren die wij betalen.

In de afgelopen vier jaar hebben we de SKAR-norm in de huur vastgehouden, en dat zullen we blijven doen, zolang dat kan. We hebben de huur dus niet verhoogd, en dat gaan we ook dit jaar niet doen. We ontkomen echter niet aan de inflatiecorrectie, omdat we anders niet overeind kunnen blijven. Maar dit jaar komt die correctie wel erg onhandig uit, nu de onzekerheid over inkomen voor een groot deel van de kunstenaars, ontwerpers en makers zo groot is. We hebben daarom besloten de indexatie (zo heet de inflatiecorrectie) uit te stellen. Hij zal dit jaar pas per 1 september doorgevoerd worden – in de hoop dat dat lucht geeft.

Ik noemde het eerder al: het CBK heeft een initiatief ontwikkeld waarmee kunstenaars een bijdrage voor hun werk kunnen krijgen: de tijdelijke werkbijdrage Productie, Presentatie en Research . Het is een prachtig initiatief dat juist nu zo hard nodig is. Daar hebben we meer van nodig.

Ondertussen hebben we ruim een week geleden een flinke hoeveelheid ateliers die vrijkwamen aangeboden. Het liep storm: de vraag naar ateliers is nog steeds heel groot. We blijven met nieuwe ruimtes komen.

Olof van de Wal

lees meer

Waarom het Urban Arts Centre?

Als iets onze stad karakteriseert, dan is het wel dat zij werkelijk urban is. Denk aan de adembenemende architectuur, de veelzijdigheid van verschillende culturen, de grote hoeveelheid groen en de vele speelplekken, en de diversiteit aan podia en theaters. Allemaal redenen voor een passend cultuuraanbod in deze mooie stad. Daar hoort Urban Arts natuurlijk ook…

lees meer

Urban Arts Centre, meerdere ateliers beschikbaar

In de Tarwewijk openen we dit najaar het Urban Arts Centre. Een gebouw dat specifiek wordt ingericht op deze grootstedelijke kunstvorm. Er zijn meerdere lichte en grote klaslokalen van tussen de 20 en de 50 m2 beschikbaar. Ben je een urban artist, heb je een urban art ontwikkeld en ben je op zoek naar ruimte? Laat het ons weten. De ateliers zijn per direct beschikbaar.

Mail naar: info@skar-ateliers.nl.

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit