bekijk deze e-mail in je browser

Informatie over corona maatregelen, 30 maart 2020

Beste huurders,

Inmiddels hebben ook het Rijk en de gemeente laten weten hoe ze kunstenaars, culturele organisaties en meer in het algemeen ZZP’ers kunnen helpen. Voor wie dat gemist heeft, geven we jullie hier een kort overzicht.

Wat doet het Rijk?
Zoals breed gedeeld in het nieuws heeft de Rijksoverheid maatregelen genomen om getroffenen tegemoet te komen. Vragen over de verschillende financiële regelingen zoals het noodloket, belastingmaatregelen, BMKB, BL, GO, Qredits, NOW en Tozo vind je hier.

Enkele hiervan:
– Uitstel van betaling kan eenvoudig aangevraagd worden bij de Belastingdienst, bijvoorbeeld voor  nog te betalen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of de aankomende btw. De fiscus heeft een voorbeeldbrief op de site gezet, zodat iedereen het makkelijk zelf kan regelen.

– TOZO (Tijdelijke OndersteuningsRegeling Zelfstandig Ondernemers) is een regeling die op gemeenteniveau wordt uitgevoerd. De voorwaarden en uitwerking zijn nog in ontwikkeling. Er is een verkort aanvraagformulier dat je kunt indienen.

– Voor zelfstandigen: Er is een regeling voor zelfstandigen gemaakt (ZZP’ers), die er op neerkomt dat je je inkomen de komende drie maanden kunt aanvullen, tot € 1.050. Daarnaast kan je een lening aanvragen, tot € 10.150 (looptijd 3 jaar, rente 2%). De regeling loopt via de gemeente, daar zal je dus een aanvraag moeten indienen. Lees hier meer erover (https://nos.nl/artikel/2328559-zelfstandigenregeling-gift-van-1000-euro-per-maand-lening-van-10-000-euro.html). Het staat beschreven in een kamerbrief.

 

Wat doet Rotterdam?
De gemeente heeft ook haar maatregelen. Enkele punten hieruit:

“Alle ondernemers en zzp’ers in Rotterdam krijgen uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen (OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing, reclame- en precariobelasting) voor drie maanden. Dat gebeurt automatisch, daarvoor hoeft u niets te doen. Ook alle invorderingstrajecten die betrekking hebben op deze heffingen worden voor drie maanden stopgezet. De invorderingsrente is verlaagd van 4 procent naar 0,01 procent.”

En (voor degenen die subsidie ontvangen):
“Indien nodig, kan de bevoorschottingen naar voren worden gehaald, zodat aan lopende verplichtingen voldaan kunnen worden. “

Lees hier meer


Algemeen:

Meer algemeen heeft Cultuur+Ondernemen informatie verzameld waar je wellicht wat aan hebt. Op hun website vind je een overzicht van informatiebronnen en loketten die je op weg kunnen helpen om antwoorden te vinden op vragen die je vanwege de Corona-crisis hebt. Ze hebben ook een helpdesk ingericht.

 

SKAR
Degenen die zich aangemeld hebben voor het uitvoeren van klussen ter hoogte van je huur, begin deze week krijgen jullie van ons een overeenkomst van opdracht. Het bedrag dat daarop staat, ter hoogte van de huur, zullen we dan, zodra de overeenkomst getekend is ontvangen, als voorschot crediteren en beschouwen als betaling van de huur van komende maand. Voor degenen die het voor een ander doen, zal het bedrag beschouwd worden als de betaling van de huur voor die ander. Heb je hier vragen over, mail ons dan; het is voor ons ook een zoektocht, maar we proberen je graag te helpen.

Onderhoud:
Tijdens de coronacrisis werken onze aannemers volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat ze voorlopig alleen ernstige storingen in behandeling nemen. Verzoeken waarbij de veiligheid in het geding is zullen met voorrang in behandeling genomen worden.

Blijf wel je reparatieverzoeken doorsturen: onderhoud@skar-ateliers.nl. SKAR overlegt vervolgens met de aannemers welke reparaties wel en welke niet kunnen worden uitgevoerd. We houden jullie ervan op de hoogte. Uiteraard worden minder urgente reparaties op een later moment alsnog uitgevoerd.

 

Voor nu wens ik jullie veel sterkte,

Olof van de Wal

 

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit