bekijk deze e-mail in je browser

Ateliers, kunstmest voor de stad

Beste huurders,

Er vinden steeds meer activiteiten plaats in onze atelierpanden. In deze nieuwsbrief lichten we er graag een aantal voor je uit.

In het SKAR-atelier aan de Mauritsstraat is de expo ‘Ateliers, kunstmest voor de stad’ van fotograaf Frank Hanswijk te zien. Om de belang van het atelier als ruimte voor artistieke productie te onderstrepen, heeft hij verschillende ateliers in beeld gebracht met portretten van en interviews met de kunstenaars. Deze presentatie en het bijbehorende manifest van de fotograaf zijn onderdeel van het langlopende project #waarwoontjehuis waarin Frank Hanswijk het Rotterdamse woonbeleid onderzoekt. Bij de presentatie is een publicatie verschenen die je kunt kopen bij Frank, NAi Booksellers of bij boekhandel Van Gennep.

Let op! Alleen nog te zien aanstaande vrijdag 22 april van 11.00-18.00 uur op de Mauritsstraat 167

lees meer

TNC Masterclasses voor kunstenaars

Op de SKAR locatie Het Archief wordt komende weken een nieuwe editie van The New Current Masterclasses georganiseerd!

In dit Masterclass programma worden verschillende manieren onderzocht waarop je als startende kunstenaar je praktijk kunt vormgeven en professionaliseren. Met lezingen door o.a. kunstenaar Nicky Assmann, de Ron Mandos Young Blood Foundation en de oprichters van NXT Museum. In de middag volgen gerichte workshops over het vergaren van subsidies en fondsen of hoe je jouw artistieke kern in woorden vat.
Het programma wordt afgewisseld met intermezzo’s door oud The New Current exposanten. Iedere dag is er een gezamenlijke lunch en afsluitende borrel.

Het Masterclass programma vindt plaats op vrijdag 22 april, vrijdag 29 april en vrijdag 6 mei in Het Archief (Robert Fruinstraat 52, Rotterdam). Bekijk het gehele programma en haal je tickets snel hier of via onderstaande button!

 

lees meer

Closet & Stock Sale in De Wasserij

Op Koningsdag, woensdag 27 april, ruimen huurders en vrienden van De Wasserij, dé broedplaats voor innovatieve mode, hun kledingkast en atelier op! Kom langs voor mooie vintage en pre-loved items, unieke samples of stock-items tegen een feestelijk prijsje. Dit is je kans om iets heel bijzonders te kopen!

Locatie: De Wasserij, Sint-Agathastraat 54, 11.00 – 17.30 uur, toegang gratis en met tunes van DJ Femm. Lees meer over wie er allemaal meedoen met dit event!

lees meer

Raoul Deleo wint Woutertje Pieterse Prijs

Mooi nieuws over een van onze huurders: Raoul Deleo (huurder atelierpand Nesserdijk) en Noah J. Stern zijn de winnaars van de 35e Woutertje Pieterse Prijs voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Zij ontvangen de prijs voor het boek Terra Ultima dat uitgegeven is door uitgeverij Lannoo. Aan de prijs is een bedrag van € 15.000 verbonden.

Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet ontdekkingsreiziger Raoul Deleo verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren en planten die hij na een jarenlange zoektocht aantrof op een nieuw continent. Collega-ontdekkingsreiziger Noah J. Stern kreeg toegang tot Deleo’s archief en stelde een selectie van prenten en aantekeningen samen, zodat de hele wereld een beeld kan vormen bij dit fascinerende, nieuwe werelddeel.

De jury over de winnaar: “Het is een boek dat zich laat lezen als een ode aan de verbeeldingskracht en dat danst op de hoge golven van het avontuur tussen schijn en wezen. Een boek dat een onvergetelijke leeservaring biedt aan oude reizigers en jonge harten sneller laat kloppen.”

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit