bekijk deze e-mail in je browser

De stad bruist van kunst, tentoonstellingen, open ateliers en Urban Arts!

Rotterdam is en blijft als kunst- en cultuurstad volop in ontwikkeling. Tijdens Rotterdam Art Week bruist de stad van hedendaagse kunst, design, fotografie, performance en nog veel meer. Naast beurzen en reguliere tentoonstellingslocaties laten ook makerspaces, atelierpanden en creatieve verzamelgebouwen deze week zien wat ze in huis hebben. In deze nieuwsbrief tippen we jullie graag op een aantal mooie initiatieven!

lees meer

The New Current

The New Current opent met een bijzondere tentoonstelling van jonge talentvolle kunstenaars. Kunstliefhebbers krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met vernieuwende technieken en presentatievormen, zoals audiovisuele kunst en cross-overs. Daarnaast is er veel ruimte voor performances en interactieve werken. Met 25 deelnemende kunstenaars en dagelijkse performances belooft het de grootste editie van The New Current tot op heden te worden!

Deze editie vindt plaats op een nieuwe locatie aan de Max Euwelaan 31. Een rauwe ruimte met nóg meer mogelijkheden voor de deelnemende kunstenaars. Het biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van alles wat The New Current te bieden heeft; niet alleen het tonen van werk, maar licht schijnen op de veelbelovende ontwikkelingen binnen de Nederlandse kunstscene aan de hand van een totaalbeleving.

The New Current vindt plaats tot en met 22 mei 2022. Lees meer voor info, tickets en deelnemende kunstenaars.

lees meer

PB3 – in process

Als onderdeel van de Rotterdam Art Week presenteert Broedplaats Putsebocht het project PB3 – in process. PB3 is een creatieve broedplaats in de voormalige Bloemhofschool aan de Putsebocht 3 in Rotterdam Zuid, in beheer van SKAR. Ruim 20 jonge makers, allen alumni van de Willem de Kooning en het Piet Zwart Instituut, hebben hier hun werkruimten.

De kern van PB3- in process. is een tentoonstelling rond het werk van negen jonge makers uit het pand. Zij representeren een grote verscheidenheid van disciplines en werkwijzen en geven met de expositie inzicht in hun praktijken. Elke kunstenaar wordt individueel belicht, maar dankzij het eigen tentoonstellingsontwerp ontstaat samenhang. Speciale aandacht is er voor de omwonenden en de kinderen uit de wijk met een inloop koffieochtend op de vrijdagochtend vanaf 10.00 uur.

Deelnemers aan de groepsexpositie zijn: Laura van de Wijdeven (Atelier LVDW), Fabienne Hendriks (Nul Teen Art), Juliette Gilson, Bart Kodde, David van Slooten, Gina Borsje (Beest8), Wietske Lutgendorff (Glow Up Neon), Emmy Vollaard, en Nanco Speur.

Deze groepsexpositie is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.
Locatie: Putsebocht 3, te zien van donderdag 19 t/m zondag 22 mei: 10.00-19.00 uur.

lees meer

Open Ateliers

Verschillende atelierpanden van SKAR openen hun deuren tijdens Rotterdam Art Week. Hiermee geven de kunstenaars werkzaam in de panden bezoekers een unieke blik op hun werk, namelijk binnen de context van hun eigen atelier. Bezoek de Open Studio’s Borgerstraat, Open Ateliers Berkelselaan en de Open ateliers Ackersdijkstraat 20.

Open studio’s Borgerstraat 24: By way of detour
Opening vrijdag 20 mei, 17.00 uur door Alaoui Chrifi (CBK Rotterdam), performances 17.30 uur door Urban Scenographer Anne Karin ten Bosch en 18.00 uur Sound catalog door Bas Kwakman en Lukas Simonis.

In Studios Borgerstraat, het ateliergebouw in Rotterdam Spangen zijn een aantal kunstenaars werkzaam. Tijdens Open Studios Borgerstraat 2022 presenteren zij werk van de kunstenaars, gastkunstenaars en het werk van Atelier Unie Rotterdam. Kijk hier voor alle deelnemende kunstenaars. Klik hier voor informatie en deelnemende kunstenaars.
Te zien zaterdag 21 & zondag 22 mei, 11.00-19.00 uur.

Open ateliers Berkelselaan 44: The Spectrum
Met deelnemende kunstenaars: Frans Verschoor, Hans Wap, Katharina D.Martin, Marion Rutten, Rene Castelijn en Vanessa Lamounier de Assis.
Te zien donderdag 19 t/m zondag 22 mei: 11.00-17.00 uur

Open ateliers Ackersdijkstraat 20: The Art of Making
Eén blik in een onbekende gang en je stapt een nieuwe wereld binnen. Met Fashion, Video, Performance art en Design. Deelnemende kunstenaars: Sasja Hagens, Chantal Van Heeswijk, Michael Bom, Eric Leeuwenberg, Geert Mul, Rabin Huissen, Robert Stroomberg, Jolanda Linssen, Ben Zegers, Lucie Havel, Anne Van Toor, Judith Jansen, Katrijn Verstegen, Sigmund & Siecaup, Marion Daniels, Raph De Haas, Boris Pas en Arlette Boerlage.
Te zien zaterdag 21 & zondag 22 mei, 11.00-17.00 uur

lees meer

010Unite! met Urban Arts

Aanstaande zondag 22 mei tijdens 010Unite! in de Zwartewaalstraat 28 worden verschillende Urban Arts disciplines aangeboden met als uitgangspunt om bewoners in de Tarwewijk te stimuleren nieuwe dingen te ontdekken. We geven workshops zoals o.a. rap, spoken word, braiding en karaoke.

010Unite! verbindt buurtbewoners en geeft tegelijkertijd (ook letterlijk) een kijkje in de keuken bij House of Urban Arts. Tijdens 010Unite! kunnen talenten, buurtbewoners en jongeren verschillende kunst en cultuur optredens en workshops zoals rap, spoken word, dans en food art verwachten. Daarnaast hebben we een gezellige food court, een springkussen voor de fanatiekelingen en wordt er heerlijk gekookt. Ook is er een vintage pop up shop waar je helemaal los kan gaan. Zien we jullie daar?

Locatie: Zwartewaalstraat 28, zondag 22 mei van 14.00 – 20.00 uur

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit