Menu Sluit

vacature bestuurslid

SKAR ontwikkelt en verhuurt werkruimte voor kunstenaars, ontwerpers en creatief ondernemers in Rotterdam. In een groeiende en creatieve stad is de behoefte aan dit soort werkplekken groot. Tegelijkertijd komt ook de beschikbaarheid van betaalbare werkruimte onder druk te staan. SKAR staat daarom voor de komende jaren voor de opgave om te groeien, opdat kunstenaars/creatieven in Rotterdam kunnen blijven werken en deze stad kan blijven groeien als stad voor creatieve pioniers. SKAR heeft momenteel 35 panden in beheer, uiteenlopend van ateliergebouwen tot broedplaatsen.

In haar bestuur zoekt SKAR iemand die inhoudelijk betrokken is bij de grootstedelijke kunsten of ‘urban arts’, hetzij omdat zij/hij deze kunstvorm zelf professioneel beoefent dan wel omdat hij zij nauw samenwerkt met kunstenaars/creatieven in grootstedelijke kunsten.

Wat vragen wij van het nieuwe bestuurslid:
Zij/hij
• heeft kennis van en affiniteit met creatief ondernemerschap en de kunstsector in het bijzonder;
• onderschrijft de doelen van de stichting;
• is op basis van specifieke deskundigheid in staat om het bestuur en de directeur van inhoudelijke adviezen te voorzien;
• is in staat de organisatie van de stichting te beoordelen op zijn doelmatigheid;
• is op basis van kennis en ervaring kennis in staat om beleidsmatige en/of financiële stukken te beoordelen;

verder heeft zij/hij
• bij voorkeur bestuurlijke of beleidsmatige ervaring
• een netwerk op bestuurlijk niveau van een van de stakeholders
• geen (zakelijk) belang bij SKAR en het werkveld van SKAR

SKAR streeft naar een diverse samenstelling van het bestuur. Ze volgt de Governance Code Cultuur 2019 en omarmt de Code Culturele Diversiteit.

Procedure
Sollicitaties voorzien van curriculum vitae per mail sturen aan Mila Luijckx (mila@skar-ateliers.nl),
uiterlijk voor 1 februari 2020. Uiterlijk 2 weken na de sluitingstermijn laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken worden gevoerd in de laatste week van februari. De functie gaat in per 01 mei 2020 en is onbezoldigd.
Meer informatie over SKAR, de huidige samenstelling en het profiel van de van het bestuur, vind je op de website van SKAR.

Werk jij in of met de grootstedelijke kunsten (of urban arts) en zou je een rol als bestuurslid willen?