bekijk deze e-mail in je browser

Stormschade en omgewaaide bomen

Beste huurders,

Het was spannend hoe onze atelierpanden de stormachtige vrijdag en de dagen erna zouden doorstaan. Bij een aantal gebouwen heeft de storm serieuze schade aangericht, waarvan een pand met ernstige schade aan het dak. Dat heeft veel waterschade voor een aantal huurders opgeleverd. We zullen deze huurders zo goed mogelijk proberen te helpen.

Bij een flink aantal gebouwen zijn meldingen binnengekomen, variërend van omgewaaide bomen op het terrein tot lekkages. Het SKAR-team is deze week druk bezig om al deze meldingen op te pakken samen met verschillende aannemers. Dit betekent dat minder urgente meldingen iets langer kunnen blijven liggen. We hopen op jullie begrip daarvoor.

Meldingen kunnen zoals altijd online doorgegeven worden via onze website.

lees meer

Internationale uitwisseling via Rotterdamse Dakendagen

Zin om in Belfast of Nicosia te werken?

Rotterdamse Dakendagen is op zoek naar Rotterdamse makers en kunstenaars die in 2022 het daklandschap van Belfast of Nicosia willen ontdekken. Met negen partnersteden vormt Rotterdamse Dakendagen het European Cultural Rooftop Network (ECRN.city) waarmee zij het potentieel van platte daken en het daklandschap van steden onderzoeken en ontsluiten door samenwerking met kunstenaars en creatievelingen. Als onderdeel hiervan kunnen zij Rotterdamse kunstenaars Belfast en Nicosia laten verkennen binnen hun eigen artistieke vakgebied; beeldende kunst, muziek, architectuur, enz.

Ben jij vanuit je creatieve werkpraktijk geïnteresseerd in de stedelijke omgeving, de stad als cultureel erfgoed en/of architectuur en stedenbouw? En ben je op zoek naar een kans voor internationale uitwisseling? Lees meer en meld je aan! Let op: de deadline voor het aanmelden is aanstaande maandag 28 februari, dus reageer snel.

lees meer

De Bijenkorf X De Wasserij

De huurders van De Wasserij, dé broedplaats voor innovatieve mode, willen bijdragen aan een betere (mode)toekomst, onder andere door vervuiling aan te pakken door textielafval opnieuw te gebruiken.

In nauwe samenwerking met designers van De Wasserij heeft de Bijenkorf een unieke upcycle collectie gelanceerd om afgeschreven producten een nieuw leven te geven. Zo krijgen onder andere onverkochte wasmanden een kleurrijke update en worden oude Levi’s 501 omgetoverd tot tiedye denim jurken.

Kom langs in de Bijenkorf Rotterdam om één van de unieke upcycled producten te bemachtigen of inspirerende demo’s en talks van de designers van De Wasserij bij te wonen. De pop-ups zijn te vinden in de kelder en op de parterre tot en met 13 maart. Lees meer voor alle events.

lees meer

Oproep kunstenaars Rotterdam-Noord

Wil jij als kunstenaar die woont en/of werkt in Rotterdam-Noord meedoen aan een expositie en veiling ‘Neck of the Woods III’?

Maximaal 40 kunstenaars worden geselecteerd en alle opbrengsten gaan naar de kunstenaars. De expositie is te zien van zaterdag 2 april tot en met zaterdag 23 april op de Heer Bokelweg 157, Rotterdam. Hierdoor zijn er voldoende ‘kijkdagen’ om iedereen de kans te geven langs te komen en eventueel al een bod uit te brengen. De veiling vindt plaats op de laatste tentoonstellingsdag, zaterdag 23 april, op dezelfde locatie van 13.00-17.00 uur (gevolgd door een borrel).

Elke vorm van medium is toegestaan: tekenen, schilderen, fotografie, beeldhouwen, keramiek, design, mode, digitaal en video.
Meld je aan door je naam, afbeelding van het werk, titel, medium, formaat en minimale prijs te emailen naar: notw3002@gmail.com

Lees meer op de Facebookpagina van NOTW!

lees meer

Servicekosten per 2022

Bij panden waarin ieder atelier zijn eigen meters heeft voor warmte en/of elektriciteit is voor het afrekenen van de servicekosten vanaf 2022 een nieuwe norm vastgesteld. Voor andere panden verandert er niets.

We merken dat er onder een aantal huurders nog steeds verwarring is over de berekening van de servicekosten. Daarom hebben we een duidelijk rekenvoorbeeld gemaakt, waarin uitgelegd wordt hoe de servicekosten berekend worden voor deze huurders.

Het startpunt is dat, zoals de huurders dat gewend zijn, alle individuele kosten berekend worden op basis van de meterstanden per atelier. Alle overige kosten zijn algemene kosten. Voor de algemene kosten geldt een nieuwe verdeelsleutel voor de ‘variabele’ algemene kosten en de ‘vaste’ algemene kosten. Lees meer voor toelichting en het rekenvoorbeeld.

Heb je nog steeds vragen, laat het ons weten via info@skar-ateliers.nl.

lees meer

BEZOEKADRES
Groothandelsgebouw
Zevende verdieping - C7.076
Stationsplein 45 - Rotterdam

POSTADRES
Postbus 1995
3000 BZ Rotterdam

TELEFOON
010 - 4127828 
(ma t/m vr - 9.00 tot 17.00)

FAX
010 - 4141511

Wil je veranderen hoe je deze e-mails ontvangt?
update je voorkeuren or schrijf je uit