Menu Sluit
EN

Afro-Dutch Powerhouse in gesprek met Nieuwsuur

Nieuwsuur praat in SKAR-locatie Cloese 10 met videoproductiehuis Afro-Dutch Powerhouse over de politiek

Tijdens de Black Lives Matter-protesten werd vorig jaar massaal gedemonstreerd tegen racisme. Premier Mark Rutte sprak zich voor het eerst tegen systemisch racisme uit. Maar wat betekenen deze woorden in de praktijk?

 

 

Aissa Traoré – bedenker en initiatiefnemer MANNENHART – is voorzichtig positief, maar er moet volgens haar nog veel gebeuren. In de media ziet ze nog maar weinig diversiteit. “En áls je kleur ziet, dan zijn het de stereotyperende beelden. De Surinamer die vreemdgaat, donkere mensen die criminelen voorstellen”, zegt Traoré. Om toch een ander geluid te laten horen, bedacht ze de online talkshow MANNENHART, gemaakt door mensen van kleur. Het doel van Afro-Dutch Powerhouse is om diversiteit op beeld te normaliseren door eigen webseries te creëren. Naast de talkshow MANNENHART maakt het productiehuis ook het programma ADEM door Whitney Muanza.

Ook in de politiek moeten nog veel stappen worden gemaakt, zegt Rudy van der Beek, oprichter van de zwarte studentenvereniging Tribez. Hij constateert dat er nul zwarte Kamerleden zijn. “Echt belachelijk. Er zijn heel veel zwarte mensen in Nederland. Hoe kan er worden gesproken over bepaalde belangen, als er geen vertegenwoordigers zijn?”

Bekijk hier episode 1 van MANNENHART de talkshow van Afro-Dutch Powerhouse waar mannen hun harten op tafel leggen.