Menu Sluit
EN

Veldkersweg 27 – Schiebroek

Aan de noordrand van Rotterdam, heerlijk rustig gelegen tussen een park en een klein industrieterrein, ontwikkelt SKAR werkplekken voor voedselkunstenaars en voedselontwerpers. Dat gebeurt in een voormalig kantoorpand uit de jaren tachtig. Per direct zijn ruimtes beschikbaar in deze nieuwe hub voor voedselvernieuwers en kunstenaars: VELD_KERS.

Voedsel is een groeiend aandachtsgebied in de culturele sector. Voedsel wordt ontdekt als -levend- materiaal, en het veranderende voedselsysteem als een rijke omgeving voor creatieven van allerlei pluimage; zowel autonome kunstenaars als cultureel ondernemers, zowel activisten als creatieven aan het werk voor gevestigde foodbedrijven.

VELD_KERS is de eerste plek waar een artistiek-culturele benadering van voedsel, ontwikkeling, productie en kunst bij elkaar komen. Waar kunstenaars, ontwerpers, denkers, ontwikkelaars en producenten van voedsel en van voedselsystemen elkaar zien, samenwerken en impact maken. Waar de productie plaatsvindt. Waar geleerd kan worden door te experimenteren. Waar je voedsel kunt eten op de plek waar het ontwikkeld wordt. De schakel kunst en voedsel is wel een vereiste om te huren aan de Veldkersweg

Herken jij je in dit profiel? Wil je de komende jaren meebouwen aan deze community?

Specificaties:
Verschillende ateliers beschikbaar per direct
Oppervlaktes tussen 20 en 56m2
Prijzen op basis van SKARnorm

Per direct beschikbaar

Gratis parkeren, makkelijk laden en lossen (roldeur), lift, fijne buitenruimte

Copyright foto’s: Frank Hanswijk in opdracht van SKAR