Menu Sluit
EN

klussen voor de huur

Update: per 8 februari 2021 is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor Klussen voor de huur. Alle SKAR-klussen zijn op dit moment vergeven. Mochten er in de toekomst weer nieuwe klussen beschikbaar komen, dan zullen we jullie hier via de nieuwsbrief en onze andere kanalen van op de hoogte brengen.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Klussen voor de huur: voor wie
Deze regeling is voor huurders die hun inkomsten als gevolg van de coronacrisis direct zien opdrogen en hun huur niet meer kunnen betalen. Het is voor iedereen schakelen, we gaan ervan uit dat we dit in vertrouwen kunnen doen en er geen misbruik van wordt gemaakt. De klussen die we kunnen laten uitvoeren zijn beperkt, en zijn bedoeld voor de mensen die dit het hardst nodig hebben. Wie die klus niet kan uitvoeren, kan wellicht door een ander geholpen worden. Als dat voor jou geldt, stuur ons dan een bericht.

Veiligheid
We zullen de klussen laten uitvoeren wanneer het kan. Dus alleen als het veilig is, en op een manier die niemands gezondheid in gevaar hoeft te brengen.

Hoe
We beschouwen je aanmelding als een offerte en zullen samen overleggen wanneer en hoe het werk uitgevoerd moet worden. Na je aanmelding sturen we een opdrachtbevestiging, met voorschot (ter hoogte van de factuur voor de huur).
Betaling gebeurt via een creditfactuur die wegvalt tegen de huurfactuur, om het voor de boekhouding zo helder mogelijk te houden. Er zijn huurders bij SKAR die exclusief btw huren, en er zijn huurders die geen btw betalen. Wij gaan er van uit dat de huurders die geen btw betalen, ook niet btw-plichtig zijn. Wij maken voor hen een creditfactuur van de gedane arbeid zonder btw.

We werken op basis van een standaard uurprijs, die we met aannemers voor dit type werk afspreken. Daarnaast is er een standaard berekenen van wat er in een uur aan werk verricht kan worden.