Menu Sluit
EN

Crowdfunding – Levendige tentoonstellingen Het Archief

Een open expositieplek met onverwachte ontmoetingen tussen kunst, kunstenaars en liefhebbers.

De opzet van de tentoonstellingen is een ontmoetingsplek te creëren voor kunstwerken, kunstliefhebbers en kunstenaars. Op de begane grond van gebouw Het Archief, komt een tentoonstellingsruimte waarin jonge, levende Rotterdamse kunstenaars exposities zullen gaan organiseren. Deze ruimte wordt door SKAR gratis ter beschikking gesteld aan dit initiatief.
De exposities duren een maand. Anders dan de standaard tentoonstelling zullen hier per week enkele werken wisselen. Daarmee komen alle werken steeds weer in een nieuwe verhouding ten opzichte van elkaar te staan, wat aanleiding geeft tot een werkelijk inhoudelijk gesprek over de werken. En iedere week zal een bijeenkomst zijn, in de vorm van muziek, performance of gewoon het Lamers Café.
Ook zal op het plein naast het gebouw, een kunstwerk van Peter Struycken, een beeldentuin gerealiseerd worden, waar beelden die nergens te zien zijn, nu een publiek krijgen, steeds per beeld acht weken lang in voortdurend wisselende samenstellingen. Ook het plein wordt gratis ter beschikking gesteld door SKAR.
Het concept is in de afgelopen jaren door Herman Lamers ontwikkeld in tijdelijke locaties, nu is er een permanente plek. Om de programmering mogelijk te maken, zoeken we de crowdfunding via voor de kunst.
Link naar crowdfunding:
https://www.voordekunst.nl/projecten/16117-levendige-tentoonstellingen-het-archief