Menu Sluit
EN

SKAR ambitie: volledig op zonne-energie

Op termijn alle locaties duurzaam & nog betaalbaarder

SKAR heeft de ambitie om volledig op zonne-energie over te gaan voor al onze panden. Het eerste pand is de Ackersdijkstraat. Daar gaan we het dak vol zetten met zonnepanelen. Buurtbewoners kunnen via een coöperatie meeprofiteren.

SKAR heeft twee redenen om op zonne-energie in te zetten. De eerste is dat we daarmee energie betaalbaar willen houden. De prijzen hoeven dan niet meer mee te stijgen met wat de energiebedrijven ons rekenen. De andere is dat we zo ons steentje bijdragen aan duurzaamheid.

Eerste project: Ackersdijkstraat
In de Ackerdijkstraat starten we nu ons eerste zonneproject, met een dak vol zonnepanelen. Allereerst voorzien we het pand zelf van de zonne-energie. Maar er is meer ruimte op het dak. We hebben daarom huurders en buurtbewoners aangeboden dat zij via een coöperatie ook thuis gebruik kunnen maken van de zonne-energie. Zo helpen we de buurt en kunnen huurders thuis profiteren van het voordeel dat ze ook op hun atelier hebben.

Alle ateliers op zonne-energie
We zijn bovendien aan het uitzoeken of we in de volledige elektriciteitsbehoefte in de ateliers van SKAR kunnen voorzien met zonnestroom. Als dat lukt, kunnen we de prijs voor elektriciteit voor de komende 15 jaar op hetzelfde niveau houden. Daarnaast willen we de ateliers ook duurzamer maken door ze beter te isoleren. In de Insulindestraat zijn alle ramen inmiddels vervangen door dubbel glas, en we zullen van de daken van de Koraalstraat en de Borgerstraat groen daken maken. Dat scheelt als het goed is nogal in de hitte tijdens de zomer en in de kou tijdens de winter.