Menu Sluit
EN

SKAR & Blijstroom in de Ackersdijkstraat

Wil je lage stroomprijzen en mee helpen aan een energieneutraal Rotterdam?

Wat is Blijstroom?

Wil je lage stroomprijzen en mee helpen aan een energieneutraal Rotterdam?

Zonnepanelen zijn een goede en groene investering, maar voor een individu een prijzige aankoop. Hier speelt Blijstroom op in door zonnepanelen te plaatsen op grote, onbenutte daken in Rotterdam.

Omwonende kunnen een aandeel kopen in de panelen en zo mee profiteren van lage energiekosten. Door een aandeel te kopen kom je in een coöperatie die de panelen beheert. Als je jouw aandeel wilt verkopen kan dit aan andere leden van de coöperatie.

 

 

 

Wat heeft de SKAR er mee te maken?

SKAR wil voor de komende twintig jaar een vaste lage prijs voor elektriciteit voor de huurders van de Ackersdijkstraat kunnen garanderen. Dat gaan we doen door op het dak van de Ackersdijkstraat zonnepanelen van Blijstroom te plaatsen. Zo zijn we niet meer afhankelijk van energiebedrijven en dragen we bij aan een duurzaam, energieneutraal Rotterdam.

SKAR investeert in voldoende zonnepanelen om in alle elektriciteitsgebruik van het ateliergebouw te kunnen voorzien. Daarmee kopen we in een keer voor de komende twintig jaar de elektriciteitsrekening voor het gebouw af. Als straks de energieprijzen stijgen, dan stijgen onze prijzen niet. Dus in de kosten voor het atelier ben je op korte termijn al goedkoper uit, op de lange termijn zal dat voordeel oplopen.

 

Hoe kan ik mee profiteren?

We willen de mogelijkheid bieden aan huurders en omwonenden om ook voor thuis van deze zelf opgewekte energie gebruik te maken. Dat kan voordelig als we gebruik maken van een subsidiemogelijkheid die speciaal is gemaakt voor het collectief opwekken van elektriciteit. De enige voorwaarde op deze subsidiemogelijkheid is dat je in de buurt van de zonnepanelen woont, de zogenoemde postcoderoos regeling.

Wie binnen de postcoderoos woont, kan overwegen om een aandeel in de panelen op het dak te kopen. Door te investeren in een of meer zonnepanelen in de coöperatie koop je jouw toekomstige gebruik af. De SKAR wil dit jaar de zonnepanelen op het dak gelegd hebben. We hoeven niet te wachten tot alle panelen verkocht zijn, dus je kan dit jaar al mee profiteren.

 

Voor vragen of aanmelden, kijk op: blijstroom.nl