Menu Sluit
EN

SKAR steunt Amsterdamse broedplaatsen

Bezuinigingen op broedplaatsen funest voor een kleurrijke stad

Gemeente Amsterdam wil in 2021 en 2022 maar liefst 51% bezuinigen op het Amsterdamse broedplaatsenbeleid. Een zeer onfortuinlijk getimede ingreep die, bovenop de coronacrisis, de nekslag zal betekenen voor veel creatieve ondernemers in de stad. SKAR steunt de Amsterdamse broedplaatsen Urban Resorts, de Kunstenbond en Platform BK die namens Belangengroep Broedplaatsen MRA (Metropool Regio Amsterdam) een stedelijke actie zijn gestart tegen de voorgestelde bezuinigingen op het broedplaatsen budget.

Bezuinigingen op broedplaatsen zijn funest voor een kleurrijke stad. Het gevolg van een dergelijke bezuiniging is dat er in de komende 2 jaar ruim 6ooo m2 broedplaats wegvalt en dat 175 kunstenaars en creatieven hun woon/werkplek verliezen. In de komende 5 jaar is dat 57.600 m2 en plek voor 1650 kunstenaars! daarom pleiten we voor investering in plaats van bezuiniging.

In onderstaande video spreken huurders en betrokkenen zich ieder op eigen wijze uit tegen de bezuiniging en de verdergaande economisering van Amsterdam. Lees het hele pleidooi hier.