Menu Sluit
EN

Vacature: bestuursleden SKAR

SKAR zoekt twee nieuwe bestuursleden per 1 juni 2023

SKAR ontwikkelt en verhuurt werkruimte voor kunstenaars, ontwerpers en creatief ondernemers in Rotterdam. In een stad die zich ontwikkelt en als creatief bekend staat, is de behoefte aan dit soort werkplekken groot. In de afgelopen vijf jaren zijn we gegroeid, door het aantal locaties in haar beheer te verdubbelen.  Dit zijn stuk voor stuk plekken die zowel voor de stad als voor de kunstenaars veel waarde opleveren: we combineren wat goed is voor de kunstenaars met wat goed is voor de stad, en andersom. Dit doen we in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

Maar we zijn er nog niet. De beschikbaarheid van betaalbare werkruimte is onder zware druk komen te staan. Zowel door schaarste als door stijgende energieprijzen. SKAR staat daarom voor de komende jaren voor de opgave om door te groeien. Dat moet zowel in het aantal plekken dat we kunnen aanbieden, als in het vinden van duurzame oplossingen, zodat kunstenaars/creatieven in Rotterdam kunnen blijven werken en deze stad kan blijven groeien als stad voor creatieve pioniers.

SKAR heeft momenteel 43 ateliergebouwen en broedplaatsen in beheer, zowel gehuurd als in eigendom. Als onze belangrijkste partners beschouwen we de kunstenaars/creatieven, de gemeente, culturele organisaties en vastgoedgerelateerde ondernemingen.

SKAR is een stichting die werkt volgens het bestuursmodel. Voor ons bestuur zoeken we twee nieuwe bestuursleden die bij voorkeur kennis kunnen inbrengen met betrekking tot contracten- of vastgoedrecht, filantropie, financiering of verduurzaming van vastgoed.

Wat vragen wij van het nieuwe bestuurslid:

– je hebt affiniteit met creatief ondernemerschap en de kunstsector in het bijzonder;
– je onderschrijft de doelen van de stichting;
– je bent op basis van specifieke deskundigheid in staat om het bestuur en de directeur van inhoudelijke adviezen te voorzien;
– je bent in staat om de organisatie van de stichting te beoordelen op zijn doelmatigheid;
– je bent op basis van kennis en ervaring in staat om beleidsmatige en/of financiële stukken te beoordelen;
– je hebt geen (zakelijk) belang bij SKAR en het directe werkveld van SKAR.

Meer specifiek vragen wij:
– een bestuurslid met een achtergrond als jurist en affiniteit met contracten- of vastgoedrecht;
– een bestuurslid met een achtergrond in het verduurzamen van vastgoed en affiniteit met betaalbaarheid voor onze doelgroepen.

Verder heb je bij voorkeur:
– bestuurlijke of beleidsmatige ervaring;
– een relevant netwerk op bestuurlijk niveau van een van de partners;
– ervaring in filantropie en financiering van culturele projecten.

SKAR streeft naar meer diversiteit in het bestuur en nodigt nadrukkelijk kandidaten uit die vanuit andere perspectieven een bijdrage kunnen leveren. Ze volgt de Governance Code Cultuur 2019 en omarmt de Code Diversiteit en Inclusie.

Procedure
Wil je meer weten of heb je vragen, neem dan contact op met Mariëtte Maaskant, Programmaleider Ontwikkeling bij SKAR. Sollicitaties voorzien van curriculum vitae kunnen tot uiterlijk 15 januari 2023 per e-mail gestuurd worden aan SKAR, Mariëtte Maaskant via mariette@skar-ateliers.nl.

Uiterlijk twee weken na de sluitingstermijn laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken worden gevoerd in de tweede week van februari 2023.

De functie gaat formeel in per 1 juni 2023 en is onbezoldigd. De omvang van de functie is circa 25 uur op jaarbasis (4-5 vergaderingen met voorbereidingstijd). Meer informatie over SKAR, de huidige samenstelling en het profiel van het bestuur, vind je op de website van SKAR: www.skar-ateliers.nl

Download PDF vacature: SKAR Vacature en profiel bestuursleden