Menu Sluit
EN

Vijf nieuwe locaties dit jaar

Waar zijn we aan het werk?

We gaan dit jaar op vijf plekken met nieuwe ateliers beginnen: de RET-remise op zuid, Makerdam in Delfshaven, een oud schoolgebouw in het Liskwartier, een locatie voor groot werk in de Spaanse polder en een broedplaats voor mode in het oude Noorden.

Op zuid zijn we aan het werk bij de Waalhaven, in het kantoorgebouw van de oude RET-remise (zie uitgelichte afbeelding hierboven). Daar hebben we een huurcontract voor 15 jaar afgesloten. Het is ruim 400 m2: twee mooie verdiepingen, en op de begane grond kunnen huurders gebruik maken van een ruimte waar publiek uitgenodigd kan worden voor optredens, performances, prrsentaties en meer. We huren het pand samen met de Veldacademie en Creatief Beheer, en we zoeken hier vooral kunstenaars en vormgevers voor die in hun werk het contact met de omgeving zoeken.

Fablab Makerdam in Delfshaven
In Delfshaven nemen we voor in ieder geval vijf jaar in de Spanjaardstraat een gebouw in beheer: Makerdam, een klein fablab met lasercutters, 3d-printers, CNC-apparatuur waar de huurders van gebruik kunnen maken. Het gebouw is het oude kantoor van woningbouwcoöperatie Havensteder, in een wijk waar de innovatieve maakindustrie volop in ontwikkeling is. De Merwe4haven is naast de deur en recent is de Bouwkeet geopend. We zoeken nog ontwerpers en makers die mee willen doen.

Koningsveldestraat: ateliers, galerie en horeca
In het Liskwartier zijn we druk bezig om het oude schoolgebouw aan de Koningsveldestraat gereed te maken. Het gebouw is prachtig, maar nogal verwaarloosd, dus moeten we er nog redelijk wat aan doen om het weer op orde te krijgen. Het levert dan wel prachtige ateliers op, met een mooie combinatie van een galerie (Gallery Untitled) en een kleine horeca (Cook&koek) op de begane grond. Het oude schoolplein wordt een tuin, waar ook de buurt kan komen.

Grote ruimte voor beeldmakers in de Spaanse Polder
In de Spaanse Polder komt een locatie waar beeldmakers aan groot werk bezig kunnen zijn. Het is een oude loods voor schoolboeken, met een stevige vlakke vloer. De werkplekken zijn flexibel in te delen en er komt een gezamenlijke ruimte voor het zwaardere gereedschap. De locatie is goed met de auto/busje bereikbaar. Ook hier is nog ruimte.

Broedplaats voor mode in Noord
In het oude Noorden ten slotte zijn we bezig met een broedplaats voor mode: De Wasserij. We doen dit samen met Stipo, Stad2 en Van Schagenarchitecten, die al eerder het initiatief genomen hebben in ZoHo. Hier komen mode-ontwerpers en alles wat ze nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen, van kleermakers tot en met agenten.

Interesse?
Heb je interesse in een van de ruimtes? Neem dan contact met ons op via info@skar-ateliers.nl